Retaildesign

We ontwerpen de ontmoetingsplek tussen merk en consument.

Van winkels en pop-ups, tot bankkantoren en zorgcentra. Met een omni-channel benadering zodat alle consumer touchpoints elkaar versterken.

Het ruimtelijk ontwerp van een winkel

Breng je merk tot leven! Bij het retail design wordt alles bedacht en ontworpen wat je ziet of ervaart als je een winkel binnenloopt. We ontwikkelen een beleving die de retailformule versterkt. Retail design geeft vorm aan inrichting, het meubilair, de communicatie, routing, afdelingsopbouw, verlichting, visual merchandising, exterieur en ga zo maar door. Het draait daarbij niet om een mooi sausje met eigentijdse kleuren en materialen, maar om een goede vertaling van het merk en de ambities, wat resulteert in een unieke dynamiek. Retail design is de ‘ruimtelijke identiteit’ van het retailmerk.

Hoe werkt retail?

Om deze vraag te beantwoorden, moet je eerst weten hoe een consument shopt. Bij elke opdracht verplaatsen we ons in het hoofd van de klant en ontwerpen op deze manier winkels die aansluiten bij de behoeften van de consument. Het is een combinatie van goed ontwerp, aandacht voor commercie en kennis van de wetmatigheden binnen retail die een winkel commerciëler en succesvoller maken. Of we nu een winkel, conceptstore of showroom ontwerpen, we integreren 30 jaar ervaring en kennis van markt en consument.

Blijf up-to-date!

De wereld verandert in hoog tempo. Hoe blijf je als retailformule relevant en up-to-date? De bestaanscyclus van het retaildesign wordt steeds korter. Steeds vaker ontwikkelen we flexibele designoplossingen waardoor de winkel zonder grote investeringen up to date gehouden kan worden. SVT ontwikkelt het retaildesign van concept tot definitief ontwerp en we geven zo nodig begeleiding tijdens realisatie. Aan het einde van het traject ontwikkelen we formule-handboeken, die leidraad geven aan een zelfstandige uitrol van de formule.

'We bedenken alles wat de klant ziet en ervaart.'

WORKSHOPS & SESSIES

Store Check

Ontdek kansen en verbeterpunten.

We checken alle elementen van een retailformule.

Trendseminar

We presenteren kort- en langlopende trends in retail, binnen en buiten de branche.

CONTACT

Wil je meer weten?

Vraag het ons!

Dank voor het bericht! We nemen snel contact met je op.