Koninklijke allure
in nieuwe Paleiswinkel

Amsterdam, 13 juni 2023 – Paleis Het Loo heeft op 22 april 2023 haar deuren geopend met een moderne uitbreiding van 5.000 m2. Op het entreebalkon bevindt zich de nieuwe Paleiswinkel, ontworpen door SVT Branding + Design.

Take your memories home

Paleis Het Loo is een zeventiende-eeuws paleis met barokke tuinen en stijlkamers in oude en ‘nieuwe’ stijlen. Een hedendaags museum waar je de fascinerende wereld van koningen en koninginnen kunt leren kennen. De Paleiswinkel vormt een verlengstuk van het museum en geeft bezoekers de gelegenheid zich nog even in deze wondere wereld onder te dompelen, tussen de verrassende souvenirs te snuffelen en een origineel cadeautje te kopen. Zo neem je een stukje paleisgevoel mee naar huis. Met je aankoop help je Paleis Het Loo haar collectie te behouden.

Inspiratie uit de zeventiende eeuw

De winkel voelt aan als een balzaal met moderne kroonluchters, hoge wanden en een indrukwekkende entree. In de basis is teruggegrepen op de vormgevingsprincipes van de zeventiende eeuw, zoals Daniel Marot’s iconische vergulde ijzeren hek. Deze repeterende ronde boog, een kenmerk van zowel de stijlkamers als de stallen en tuinen van het paleis, houdt de twee winkelverdiepingen visueel bij elkaar en geeft de winkel koninklijke allure. Het afdalen van de trap geeft de bezoeker net dat beetje extra beleving. Paleis meets Hollywood.

Modern sprookje

Aansluitend op de Grand Foyer is ook in de winkel voor lichte en hoogwaardige materialen gekozen. De grafische wandbekleding refereert aan de bovenliggende waterspiegel en vormt zo een verbindend element tussen de tuinen en het museum. Witte opberg- en presentatiemeubels verwijzen opnieuw naar zeventiende-eeuwse lambriseringen, kroonlijsten en kabinetten, maar sluiten tevens aan bij de materialisering van de nieuwe ondergrondse ontvangstruimte ontworpen door KAAN Architecten. Een eenentwintigste-eeuws vervolg op een zeventiende-eeuws sprookje.

De Paleiswinkel is toegankelijk met een entreeticket voor het museum.


Adres:
Koninklijk Park 16, 7315 JA Apeldoorn

Openingstijden:
Maandag van 13.00 – 17.00 uur en dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur.
Let op: 11 september en 13 november is Paleis Het Loo gesloten.

Photo credits: Paleis Het Loo

Op zoek naar meer
informatie over een
van onze cases?

Laat een bericht achter