STRATEGIE & CONCEPT

Consumenten kunnen vanaf nu ook bij Media Markt terecht voor de diensten van Ziggo en advies over hun internetverbinding, tv-aansluiting of telefoon. Ziggo opent bij iedere Media Markt in Nederland een eigen shop-in-shop.

“Een groot voordeel van de samenwerking met Media Markt is dat er miljoenen consumenten over de winkelvloer komen, waarvan veel mensen op zoek zijn naar een nieuwe TV, tablet of smartphone. Dat is precies het moment waarop wij graag met deze consumenten in gesprek willen gaan.”, zegt Peter Dörr, CCO bij Ziggo.

Ziggo, Het plezier van Alles-in-1.

Ziggo, Nu in 49 Media Markt vestigingen.

DESIGN

SVT heeft in samenwerking met Ziggo het ontwerp en de inrichting van een modulaire shop-in-shop formule ontwikkeld. Gekozen is voor een eigentijds design met een frisse en herkenbare uitstraling, passend bij de visuele identiteit van Ziggo. Bij het binnenkomen in de winkel van Media Markt is de shop-in-shop direct zichtbaar. De uitstraling en de tone of voice van Ziggo in de winkel van Media Markt is opvallend, inspirerend en bedoeld om de klant te activeren. Een aantal shop in shops zijn uitgevoerd met een LED cirkel, waarbij de herkenbaarheid en het plezier van Ziggo optimaal zichtbaar is.

RESULTAAT

De 49 shop-in-shops worden in de loop van dit jaar door heel Nederland geopend. De eerste shop-in-shop is geopend in Media Markt Rotterdam Alexandrium. Klanten kunnen er terecht voor een persoonlijk advies bij de keuze van het juiste abonnement en krijgen antwoorden op vragen over het gebruik (bijvoorbeeld door van elke scherm in huis een tv te maken) of het zorgen van een goede wifi-ontvangst overal in huis.